Fotoğraf Hikayesini Anlatabilir misiniz?
21 Mayıs 2016 tarihinde Ağrı foto safari yarışmasında Diyadin ilçesinin Meyya mağaralarında bu fotoğraf çekildi. Bu fotoğrafa ulaşmak epey zaman aldı. Mağaranın bulunduğu alan gerçekten etkileyiciydi.

Fotoğraf Konusu Nedir?
Ağrının kültürünü, doğal zenginliklerini, tarihi yerlerini, bu coğrafyada yaşamış medeniyetleri yansıtabilmek amacıyla böyle bir fotoğraf çekildi.

Fotoğrafta Kompozisyonu Nasıl Oluşturdunuz?
Bu fotoğrafı çekmeden önce o mağaraya nereden ulaşacağımı hesapladım. Sonram mağaralara doğru yol aldım. Mağaralara çıkarken aklımda hiç böyle bir fotoğraf yoktu. Daha sonra bir mağaranın içine girdim ve böyle bir fotoğraf çekmek aklıma geldi. Her şey çok hızlı oldu bize verilen süre az olduğundan genelde o gün tüm fotoğraf çekimlerimi otomatik moda yaptım. Bu fotoğrafı çekerken sadece kadrajın içine neler girmesini hesapladım ve deklanşöre bastım ve ortaya böyle bir fotoğraf çıktı. Çok da düşünüp yapmak istediğim bir fotoğraf değildi açıkçası ani ve hızlı gerçekleşti….

Hangi ekipmanlarla çekim yaptınız?
Nikon coolpix p900 ile çekim yaptım. Tripod ve benzeri ekipmanları kullanmadım.

Fotoğraf ayarlamaları diyafram, enstantane, pozlama vb. hakkında bilgi verir misiniz?
Diyafram f/3.5    enstantane 1/200s    ıso 100    8.9mm    otomatik moda fotoğraf çekildi.

Sena Murat Hakkında:
1993 yılında ağrının Taşlıçay ilçesinin aşağı dumanlı köyünde dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimimi Taşlıçay’da, Üniversiteyi Ağrı merkezde tamamladım. Milli eğitimde rehber öğretmen olarak çalışmaktayım. Ağrıda yaşıyorum.

Yaşadığım ve yaşamakta olduğum bu süreçte en çok dikkatimi çeken beni huzurlu, mutlu eden, dağ, taş, çayır, bayır kısaca doğada var olan her yeri gezmek, doğayla iç içe olmak, farkındalığımı farklı kılmakta ve kılmaya devam etmektedir… Doğaya olan sevgim benim fotoğrafa olan ilgimi arttırdı.

Lise dönemlerinde fotoğraf çekmeye başladım. Telefon ve fotoğraf makinesi ile çektiğim birçok fotoğrafımı stoklamaktayım. Anlatabileceklerim bu kadar … “bir fotoğraf farkındalığımızı artırır, farkındalıklarımız ise var olma durumudur…” “M.Sena murat”

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here